21 Ağustos 2014 Perşembe

Pireden Korumak İçin Doğal Yöntemler

Köpeğinizi ve evinizi pireden korumak için doğal yöntemler mi arıyorsunuz? O zaman doğru yerdesiniz. Mümkün olduğu kadar kimyasallardan uzak kalıp doğal çözümlerle sonuca varmak elbette en sağlıklı yöntemdir.


Ancak tedavi edilmediklerinde, pireler köpeklerde cilt sorunlarına, alerji, anemi ve hatta ölümlerine sebep olabiliyor. Pirelere karşı koruyucu kimyasalların yan etkileri arasında ise nefes almada problem, çarpıntı, kusma ve kalıcı sinirsel hasarlara yol açabiliyor. Kısacası köpeğiniz zarar görüyor. Oysa ökaliptus yağı köpeğinizin pire sorunları ile kimyasallar olmadan savaşırken bir taraftan da tüylerinin sağlıklı ve parlak görünmesini sağlıyor. Pireler ve diğer zararlılar ökaliptüs kokusundan nefret ederler.

Köpeğinizdeki pirelerden nasıl kurtulabilirsiniz?

Köpeğinizdeki pire sorunundan kurtulmak için 100 ml. ölçüsünde bir doğal köpek şampuanına, ökaliptüs yağı, damlalık ve bir de havluya ihtiyacınız var. İşleme başlarken 100 ml. köpek şampuanının içine 5-6 damla kadar ökaliptüs yağını damlalıkla ölçerek koyuyoruz. Yağın iyice karışabilmesi için şampuanı iyice çalkalayınız.

Banyo suyunu istediğiniz sıcaklığa getirdiğinizde köpeğinizi yıkayarak boydan boya iyice ıslatın. Kulağına su veya sabun kaçmasını engellemek için pamuk yerleştirmeyi unutmayınız. Normalde köpeğinizi nasıl yıkıyorsanız, yine aynı şekilde iyice baştan aşağı köpürterek hazırladığınız ökaliptüslü şampuan ile yıkayın. Gözlerine gelmemesine özen gösterin. Köpeğinizin üzerinde bu köpük en az 5 dakika durmalı hatta köpeğiniz soğuk suyun içinde bu süreyi geçirirse pireler suda boğulduğu için kurtulmuş olacaksınız.

Banyo haricinde 50 ml suyun içine 2-3 damla ökaliptüs yağı karıştırarak spreyleyebilirsiniz ama kurulamayınız.


Dikkat etmemiz gereken nokta ise ökaliptüs yağını direkt olarak köpeğinizin cildine uygulamanız hiç tavsiye edilmiyor. Çünkü kuvvetli bir yağ olduğundan cildine zarar verebilir.

Pirelerden kurtulmuş olabilirsiniz ama peki ya yumurtalarından nasıl kurtulacaksınız?

Bunun için de banyo sonrasında köpeğinizi pire tarağı denilen ince ve sık dişli taraklarla taramanız çok önemli. Köpeğinizi tararken yanınızda bir kap su durursa, takılan yumurtaları batırarak daha sağlıklı tarayabilirsiniz. Suya giren yumurtalardan boğulduklarından dolayı pire artık çıkmayacaktır. Tarama sürecinde köpeğinizin canını acıtmamak için yavaş ama eksiksiz taramalısınız. Tarama işlemini bir kaç gün boyunca her gün uygulayınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yapmak ve siteye üye olmak isteyenler, Gmail hesabı ile siteye üye olabilir, Sitede yorum bölümünde, “yorumlama biçimi” yazan butondan “Google hesabı” yazanı seçerek yorumunuzu yazabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.