21 Ağustos 2014 Perşembe

Sinüzit için Okaliptüs Yağı


Sinüzit, tedavi edilmez ise, kronik hale gelebilecek bir hastalıktır. Üstelik, sürekli meydana gelen geniz akıntıları da başka bir sıkıntıya sebep olur.
Sinüzit için, doğal yollardan faydalanmak isteyenler okaliptüs yağı kullanabilir ancak önce mutlaka doktorunuza danışınız. Çok uygun fiyatlarla, aktarlardan temin edebileceğiniz bu yağ sinüsleri açmak ve temizlemek için son derece faydalı olacaktır.

Sinüzit İçin Okaliptüs Yağının Kullanım Şekli : 1 litre suyu kaynatın. İçine 5-6 damla okaliptüs yağı damlatın. Başınızın üzerine, bir havlu veya çarşaf kapatın. Kendinize buhar tedavisi uygulayın. Oldukça keskin kokulu olan bu yağ sinüslerinizin açılmasına yardımcı olacaktır.

Okaliptüs Yağının Faydaları:

* Okaliptüs yağı da tıpkı okaliptüs gibi iyi bir antiseptiktir. Deriye sürülmek suretiyle, haricen kullanılır.
* Solunum yolları rahatsızlıklarında, astım, bronşit, nezle ve soğuk algınlığında kullanılır
* Kabızlık, öksürük, sinüzit, şeker hastalığı, romatizma, selülit, sindirim sistemleri sorunları, Diş eti ve ağız içi rahatsızlıklarında etkilidir.
* Saç dökülmesine ve kepeğe faydalıdır.
* Mikrop öldürücü ve kas gevşeticidir.
*Sinüzit için buğu şeklinde antiseptik olarak faydalıdır. 1 litre suyun içine, 5-6 damla okaliptüs yağı damlatıp, başınıza bir havlu örterek, buhar tedavisi uygulayabilirsiniz.

Kullanılışı ve Dozu: Bir çay bardağı veya bir parça şeker üzerine günde 4 damla damlatılarak alınır. Ayrıca cilde masaj yapılarak kullanılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yapmak ve siteye üye olmak isteyenler, Gmail hesabı ile siteye üye olabilir, Sitede yorum bölümünde, “yorumlama biçimi” yazan butondan “Google hesabı” yazanı seçerek yorumunuzu yazabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.