12 Mart 2015 Perşembe

Uyuz Tedavisi İçin Şifalı Bitkiler

Uyuz hastalığının nedenleri: Uyuz böceğinin bulaşarak deri altına girmesi ile olur. Hastalığın en tanıtıcı özelliği, çok rahatsız eden kaşıntıdır.
Hastalık etkeni doğrudan dokunmayla bulaşır. Deride 1/2 cm. boyunda tüneller açan uyuz böceği, deri ucunda ufak bir sivilceyle birlikte, küçük bir nokta şeklinde, görünür. Bu tünellere, parmak kenarlarında, bileklerde, peniste rastlanabilir. Penisteki tüneller frengi yarasıyla karıştırılmamalıdır. Dişi böcek, bu tüneller içine yumurtalarını bırakır. Böcekler ısırdıkları zaman, deri yüzeyinde gezinir ve özellikle deri ısındığı zaman şiddetli kaşıntıya yol açarlar. (Böceklerinin yumurtadan çıkmasıyla, erişkin hale gelmesi arasında, yaklaşık bir hafta içinde). Bu kaşıntıdan ötürü, hastanın el bilekleri, dirsekleri, beli, koltuk altları, üreme organları ve sırtında septik kaşıntı izleri bulunur.
Öneriler: Bol miktarda taze taynısefa otu (saplan) yıkanıp temizlenip nemli halde mikserle ezilerek ve bir tülbent yardımıyla süzülerek özsuyu çıkarıldıktan sonra tüm vücuda sürülerek kullanılır.
* Bir adet muz ile bir kahve fincanı limon suyu iyice karıştırılıp merhem haline getirildikten sonra uyuz olan bölgeye sürülerek kullanılır.
* Bir litre suyun içine ince kıyılmış bir avuç bakla katılıp kaynatılmasının ardından süzülerek tüm vücuda sürülerek kullanılır.
* Ilık bir banyo alındıktan sonra bir litre sirkenin içine bir silme yemek kaşığı şap katılarak iyice karıştırılır. Bu karışımın içine daldırılan taze lahana yapraklan ile tüm vücut silinir.
* İki avuç ince kıyılmış ceviz yaprağı yarım kova (2,5 litre) soğuk suyun içine katılıp oniki saat bekletilip ertesinde ısıtılarak banyo suyuna süzülerek ilave edilir ve her gün yirmi dakika boyunca banyo yapılır. Bitki 2-3 banyo daha kullanılabilir.
* Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı oğul otu katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra süzülerek günde üç öğün birer çay fincanı içilir.
* Bol miktarda taze söğüt yaprağı yıkanıp temizlenip nemli halde mikserle ezilerek ve bir tülbent yardımıyla süzülerek özsuyu çıkarıldıktan sonra tüm vücuda sürülerek kullanılır.
* Bir litre suyun içine havanda dövülerek iyice ezilmiş olan bol miktarda sarımsak kaynatılıp elde edilen su süzülüp tüm vücuda sürülür.
* Bol miktarda bir yıllık pelin (körpe yaprakları) yıkanıp temizlenip nemli halde mikserle ezilerek ve bir tülbent yardımıyla süzülerek özsuyu çıkarıldıktan sonra tüm vücuda sürülerek kullanılır.
* Bir litre sirkenin içine iki baş soğan küçük parçalar halinde doğrandıktan sonra oniki saat kadar bekletilip ardından süzülerek söz konusu uyuzlu bölgelere sürülür.
* Bol miktarda taze şeftali yaprağı yıkanıp temizlenip nemli halde mikserle ezilerek ve bir tülbent yardımıyla süzülerek özsuyu çıkarıldıktan sonra tüm vücuda sürülerek kullanılır.
* İki avuç ince kıyılmış avşar otu yarım kova (2,5 litre) soğuk suyun içine katılıp oniki saat bekletilip ertesinde ısıtılarak banyo suyuna süzülerek ilave edilir ve her gün yirmi dakika boyunca banyo yapılır. Bitki 2-3 banyo daha kullanılabilir. Bitkinin zehirli olmasından ötürü doktor tavsiyesi ile kullanılması gerekmektedir.
* Bir litre suyun içine ince kıyılmış bir avuç biberiye katılıp kaynatılmasının ardından süzülerek tüm vücuda sürülerek kullanılır,
* Bol miktarda acı hıyar yıkanıp temizlenip nemli halde mikserle ezilerek ve bir tülbent yardımıyla süzülerek özsuyu çıkarıldıktan sonra tüm vücuda sürülerek kullanılır.
* Bir miktar altıntop tohumu bir şişenin boğazına kadar doldurulur ve üzerine ağzına kadar saf zeytinyağı eklenerek, ağzı sıkıca kapatıldıktan sonra şişe iki hafta boyunca güneş göre-bileceği veya sıcak bir yerde bekletilir. Tüm vücuda sürülerek kullanılır. Bitkinin zehirli olmasından ötürü doktor tavsiyesi ile kullanılması gerekmektedir.
* Bir miktar dişbudak ağacı iyice yakıldıktan sonra kalan külü su ile karıştırılıp bütün vücuda sürülür.
* Bir kahve fincanı ardıç katranı ile bu katranı merhem haline getirecek kadar vazelin iyice karıştırılıp söz konusu uyuzlu bölgeye sürülerek kullanılır.
* Banyo suyunun içine bol miktarda sofra tuzu katılıp her gün yirmi dakika boyunca banyo yapılır.
* Yarım kahve fincanı kireç suyu ile bir silme çorba kaşığı kükürt iyice karıştırıldıktan sonra bu karışımı merhem haline getirecek kadar zeytinyağı eklenip tüm vücuda sürülerek kullanılır.
* Bir litre sirkenin içine iki avuç kabak küçük parçalar halinde doğrandıktan sonra oniki saat kadar bekletilip ardından süzülerek söz konusu uyuzlu bölgelere sürülür.
* İki avuç ince kıyılmış ebegümeci yarım kova (2,5 litre.) soğuk suyun içine katılıp oniki saat bekletilip ertesinde ısıtılarak banyo suyuna süzülerek ilave edilir ve her gün yirmi dakika boyunca banyo yapılır. Bitki 2-3 banyo daha kullanılabilir.
* İki avuç ince kıyılmış kekik otu (yaprakları) yarım kova (2,5 litre) soğuk suyun içine katılıp oniki saat bekletilip ertesinde ısıtılarak banyo suyuna süzülerek ilave edilir ve her gün yirmi dakika boyunca banyo yapılır. Bitki 2-3 banyo daha kullanılabilir.
* İki adet ince kıyılmış sıraca otu (bitkinin tümü) yarım kova (2,5 litre) soğuk suyun içine katılıp on iki saat bekletilip ertesinde ısıtılarak banyo suyuna süzülerek ilave edilir ve her gün yirmi dakika boyunca banyo yapılır. Bitki 2-3 banyo daha kullanılabilir.
* Bir avuç ince kıyılmış uyuz otu yarım kova (2,5 it.) soğuk suyun içine katılıp on iki saat bekletilip ertesinde ısıtılarak banyo suyuna süzülerek ilave edilir ve her gün yirmi dakika boyunca banyo yapılır. Bitki 2-3 banyo daha kullanılabilir.
* İki avuç ince kıyılmış pire otu (yapraklan) yarım kova (2,5 litre) soğuk suyun içine katılıp oniki saat bekletilip ertesinde ısıtılarak banyo suyuna süzülerek ilave edilir ve her gün yirmi dakika boyunca banyo yapılır. Bitki 2-3 banyo daha kullanılabilir. Bitkinin zehirli olmasından ötürü doktor tavsiyesi ile kullanılması gerekmektedir.
* İki avuç ince kıyılmış aslanpençesi yarım kova (2,5 litre) soğuk suyun içine katılıp oniki saat bekletilip ertesinde ısıtılarak banyo suyuna süzülerek ilave edilir ve her gün yirmi dakika boyunca banyo yapılır. Bitki 2-3 banyo daha kullanılabilir.
* Bir litre suyun içine ince kıyılmış bir avuç şahtere otu katılıp kaynatılmasının ardından süzülerek, içine, iki çay bardağı zeytinyağı ve bir çorba kaşığı kına karıştırılıp uyuz olan bölgeye sürülerek kullanılır.
* Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı atkuyruğu katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra süzülerek günde üç öğün birer çay fincanı içilir.
* Ilık suyla banyo yapıldıktan sonra tüm vücuda benzil benzoat sürülür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yapmak ve siteye üye olmak isteyenler, Gmail hesabı ile siteye üye olabilir, Sitede yorum bölümünde, “yorumlama biçimi” yazan butondan “Google hesabı” yazanı seçerek yorumunuzu yazabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.