21 Nisan 2015 Salı

Köfte Tarifi

Tarifi

Yarım kg az yağlı kıyma
1 Adet soğan

2 Dilim ekmek içi
1 Adet yumurta sarısı
1 Tutam tuz
1 Tutam karabiber
1 Tutam kimyon
6-7 Sap maydanoz
Kızartmak için sıvıyağ

Yapılışı:

Soğanı rendeleyip, kıymanın üzerine ekleyin. Belli bir süre suda beklettiğiniz ekmek içini de ufalayarak kıymanın üzerine ekleyin. İnce ince kıyılmış maydanozu ve diğer malzemeleri kattıktan sonra kıymayı iyice yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak elinizle ince uzun bir şekil verip hafifçe bastırın. Kızgın sıvıyağda arkalı önlü kızartın. Haşlanmış sebzelerle birlikte servis yapın.



1 yorum:

  1. Merhaba ben 67 yaşındayım Rahmetli annem 4veya 5 kalem pirzolayı alır tavada kızartır onun yağında rendelediği domatesi öldürür bir başka tavada patatesi ve biberi kızartır bunları birbiriyle karıştırır harmanlar üzerinede tereyağı dökerdi, annem beni kovsa ne yazar ben o sofranın başından gidermiyim hiç. lakin şimdide baaaaazan bunları alıp hanımın önüne koyuyorum. heyhat hanımmı beceriksiz (deyil) benim ağzımın tadımı gitti (olabilir) yoksa bu malzemeler o malzemelerden farklımı? tariflerinizdeki üslup bize uyuyor ama denesek sanmamki o lezzeti bulalım! Yüce Allahım sizi bizi ve memleketimizi dünyamızı ve uzayımızı sahtekar insanların şerrinden korusun. onlara fırsatlar vermesin bize yapmak istedikleri kötü düşünceleri kendi canlarında hissetsinler. amin!

    YanıtlaSil

Yorum yapmak ve siteye üye olmak isteyenler, Gmail hesabı ile siteye üye olabilir, Sitede yorum bölümünde, “yorumlama biçimi” yazan butondan “Google hesabı” yazanı seçerek yorumunuzu yazabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.