15 Aralık 2015 Salı

Cildi Yenileyen Hemen Bakım Yapan Maya Maskesi Tarifi

Ciltteki hücreleri yenileyen ve bakım yapan maske cildinizi kısa sürede güzelleştirecektir.
Özel bir davete ya da toplantıya katılacaksanız makyajdan önce bu maskeyi uyguladığınızda cildiniz ışıl ışıl parlayacaktır.

Malzemeler:

* 1 tatlı kaşığı yaş maya,
* 1 tatlı kaşığı yoğurt yada süt.

Hazırlanışı ve Cilde Uygulanışı:

Maya ve yoğurt cam bir kasede iyice karıştırılır ve cilde dairesel haraketlerle masaj yapılarak sürülür. Maskeyi uygulamadan önce cildinizi mutlaka temizleyiniz. Maskeler temiz ciltte etkili olmaktadır. Maskeyi cildinize sürdükten sonra 20 dakika bekletip yıkayınız. Haftada 2 kez uygulayabilirsiniz. Yada bir davete katılacaksınız uygulayarak cildinize canlı bir görünüm kazandırabilirsiniz.

Portakal Yağı:

Cildi sıkılaştırma özelliği vardır,

İçindekiler:

Portakal Yaprağı:
Portakalda bol miktarda mineral maddeler (kalsiyum, potasyum, bakır, manganez, çinko, magnezyum, fosfor, demir, vitaminler (A, B, Bl, B2, C, D) ve şeker vardır. Ayrıca sitrikasidi, oksalikasidi, niklosilamid asidi, kükürt ve klor ihtiva eder.

Deve Dikeni:
Kuvvetli bir Antioksidan etkiye sahiptir.Karaciğer koruyucu özelliği vardır.Tıbbi bitkilerin en önde gelenerinden biridir.Karaciğeri zararlı ve zehirli maddelerden temizler.Kanı artırır ve göğsü yumuşatır.

Üzüm Tohumu:
Bir çok hastalıkta faydalı olmasının yanında en belirgin özelliği çok güçlü bir Antioksidan etkiye sahip olmasıdır.Bu sayede tüm dünyada yaşlanmayı Geciktirici (anti-aging) etkisiyle bilinir ve kullanılmaktadır.

Yabani Kekik:
Damar Açıcı özelliğe sahiptir.Bedeni ve ruhi dinçlik verir. Cild bakımında önemli faydalar sağlar.Hastalıklara karşı vücudun direncini artırır.Göğüs yumuşatıcı, nefes açıcı etkileri vardır.

Yan etkileri :
Kullanımı güvenlidir. Hamile Bayanların Kullanmaması önerilir.

Uyarılar :
Tavsiye Edilen miktardan fazla tüketmeyiniz.
Doz Aşımı halinde lütfen doktorunuza başvurunuz.
Serin ve çocukların ulaşamayacağı yerlerde muhafaza ediniz.
Ürünümüz ilaç değil bitkisel gıda takviyesidir.

Petroselinum crispum

Kullanılabilir kısımlar: Maydanozun medikal amaçlı kullanılan kısımları yaprak, tohum ve kök kısımlarıdır.

İçeriğindeki Bileşenler:

· Maydanoz Yaprakları: Uçucu yağ, apiol, miristisin, menta, alfa ve beta pinen, alfa ve beta fellandren, furanokumarinler (bergapten, oksipeucedanin, isopimpinellin, psoralen, ksantotoksin, imperatorin), flavonoidler (apiin vs..), vitaminler (özellikle C vitamini açısından çok zengindir)

· Maydanoz Kökü: Uçucu yağ (miristisin, terpinolen, tuberosum apiol, beta pinen, limonen, beta bisabolen), ftalidler (ligustilid vs...), furanokumarinler (bergapten, oksipeucedanin, isopimpinellin, psoralen, ksantotoksin, imperatorin), flavonoidler (apiin vs...), polienler (falkarinol, falkarindiol vs...)

· Maydanoz Tohumu: Uçucu yağ, apiol, miristisin, alfa ve beta pinen, beta fellandren, furanokumarinler (bergapten, oksipeucedanin, isopimpinellin, psoralen, ksantotoksin, imperatorin), sabit yağ (temel yağ asidi petroselik asittir)

Etkileri ve Kullanıldığı Durumlar: Maydanoz bitkisi yüksek oranda karoten, B1 vitamini, B2 vitamini, K vitamini ve C vitamini içerdiğinden, besleyici bir gıda olarak kabul edilebilir. Bitkiden elde edilen uçucu yağın sindirime yardımcı, iştah arttırıcı ve laksatif etkileri vardır.

Maydanozda bulunan apigenin adlı bileşenin güçlü bir antioksidan olduğu bilinmekle beraber antikarsinojenik (kanser karşıtı) ve antiinflamatuar (iltihap ve yangı karşıtı) özellikleri de bulunmaktadır. Maydanozun sodyum potasyum pompasını inhibe ederek laksatif etkiye yol açtığı sanılmaktadır.

Maydanozdaki apiol bileşeninin ise antispazmodik (spazm giderici) ve vazodilatör (damar genişletici) etkileri olduğu düşünülmektedir. Hem apiol hem de miristisin’in uterin stimulan (rahimi kaslarını uyarıcı) etkileri olduğu tahmin edilmektedir. Apiolün aynı zamanda mesane ve idrar kesesindeki düz kasların kasılmasına yol açtığı da düşünülmektedir.

Maydanozun sindirim sistemindeki gaz birikimini giderici ve rahatlatıcı, antispazmodik (spazm giderici), antiromatizmal, ekspektoran (balgam söktürücü), antimikrobiyal ve diüretik (idrar söktürücü) özellikleri olduğu bilinmektedir. Maydanoz idrar söktürücü olmasına rağmen, idrarla beraber mineral atılımına neden olmadığı için vücuttaki mineral dengesinin bozulmasına neden olmaz. Ancak renal kan akımını (böbrekteki kan akımı) ve glomerular filtrasyon hızını (kanın böbrek glomeruluslarındaki süzülme hızını) arttırırken, böbrek epitelini hafifçe tahriş edebileceği düşünülmektedir.


Maydanoz halk arasında,

· İdrar yolları enfeksiyonlarının tedavisinde,

· Böbrek taşlarının daha kolay atılmasını sağlamak için,

· Gastrointestinal (sindirim sistemi) sistemdeki gaz birikimlerinin giderilmesinde, hazımsızlık ve kolik tedavisine yardımcı,

· Kabızlığın giderilmesine yardımcı,

· Sarılık tedavisine yardımcı,

· Öksürük ve astım gibi bazı solunum yolları rahatsızlıklarında,

· Vücuttaki ödemin atılmasını sağlamak amacıyla,

· Osteoartrit şikayetlerinin giderilmesine yardımcı,

· Hipertansiyonun düşürülerek dengelenmesine yardımcı olması açısından,

· Prostat ve dalak hastalıklarının tedavisine yardımcı olarak,

· Menstural kan akımını (adeti) arttırmak amacıyla,

· Hafif bir afrodizyak olarak,

· Nefesi tazelemek için oral olarak (ağızdan alınarak) kullanılır.

· Maydanoz halk arasında,

· Çatlamış ve pul pul olmuş derinin tedavisinde,

· Cilt morluklarını gidermeye yardımcı olarak,

· Tümörlerin küçülmesini sağlamaya yardımcı olması açısından,

· Böcek ve parazit ısırıklarını tedavi etmek amacıyla,

· Saçların uzamasını hızlandırmak için topikal olarak (etkilenen bölgenin üzerine) uygulanır.

Maydanoz ayrıca yiyecek ve içeceklerde çok sık olarak kullanılan bir baharat ve aroma vericidir. Kozmetik sanayiinde de sıklıkla kullanılmaktadır.

Kullanım Şekli ve Dozaj: Gıdalarda da sıklıkla kullanılan maydanoz için, birçok kaynakta tipik bir dozaj ve kullanım şekli belirtilmemiştir.

Ancak maydanoz yapraklarının faydalı özelliklerinden yararlanmak için günlük 6 gram tüketmeniz tavsiye edilmektedir. Eğer maydanoz yapraklarını direk olarak yiyerek tüketmek yerine, çay olarak demlemek istiyorsanız, 2 gram taze maydanoz yaprağının üzerine 150 ml sıcak su dökerek 10-15 dakika bekletip süzerek içmeniz tavsiye edilir. Bu çayı günde 3 kez tüketmeniz önerilir.

Eğer maydanoz tohumlarını çay şeklinde demleyerek tüketecekseniz, 1 gram öğütülmüş tohuma kaynar su ekleyerek yaklaşık 10 dk beklemeniz ve süzerek tüketmeniz tavsiye edilir. Bu çayı günde 3 kez tüketmeniz önerilir.

Güvenlik ve Yan Etkileri: Maydanozun gıdalarda bulunan miktarının kullanımı güvenli kabul edilmektedir. Bu bitkinin Amerika’daki gıdalarda kullanımı ise GRAS statüsündedir (güvenli)

Maydanozun medikal amaçlar doğrultusunda kısa süreli kullanımı güvenli kabul edilmektedir. Ancak maydanozun 200 gram ve üzeri gibi çok yüksek dozlarda kullanımı güvenli kabul edilmemektedir. Bunun nedeni, içeriğinde bulunan apiol adlı bileşenin toksisiteye neden olabilmesidir.

Maydanozun yüksek dozlarının menstural kanamayı uyarıp, düşüklere neden olabileceği düşünüldüğünden gebeler tarafından medikal amaçlar için kullanılmaması gerekmektedir.

Bu bitkinin emziren kadınlardaki güvenilirliğine ilişkin herhangi bir çalışma yapılmadığı için, medikal amaçlarla kullanımı tavsiye edilmez.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yapmak ve siteye üye olmak isteyenler, Gmail hesabı ile siteye üye olabilir, Sitede yorum bölümünde, “yorumlama biçimi” yazan butondan “Google hesabı” yazanı seçerek yorumunuzu yazabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.