4 Mart 2016 Cuma

Göbek Yağlarından Kurtulma Yolları

Kilo problemi özellikle bayanların göbek bölgesindeki yağlanmalardan kaynaklanır.
Bölgesel zayıflamaya odaklı diyetlerin neredeyse hemen, hemen ilk önemli noktası karın yağlarında oluşmuş olan fazla kilolardır. Göbek ve bel bölgesindeki bu yağların oluşum sebeplerini detaylı olarak inceleyelim. Göbek bölgemdeki yağlardan nasıl kurtulabilirim?

Göbek bölgesi ve bel bölgesinde yağ oluşumunu önüne geçmek için yapmamız gereken belirli kriterler vardır. Öncelikli olarak hayatımızda alkol, asitli içecekler kola fanta gibi, tatlandırıcılı şekerli meyve sularından uzak durmalıyız. Diyet menülerimizde var ise bile, tatlı, hamur işi gibi yiyecek maddelerini diyet listelerimizden çıkarıyoruz. Börek poğaça, açma, kuru pastalardan uzak durmalıyız.

Kızarmış patates, makarna, çeşitli pizza çeşitleri, mayonez, ketçap, reçel, fıstık ezmesi iç pilav, yağlı pilav, kavurma çeşitleri gibi besinlerden de kendimizi arındırmalıyız. Çok hızlı yemek yeme alışkanlığımız var ise bunu en yavaş hale indirmek için elinizden gelenin fazlasını yapmalısınız. Hızlı yemek, yemek size kilo aldırır. Bunun için lokmalarınızı yavaş yavaş ve çiğneyerek yemek yiyiniz. Yemek yedikten hemen sonra uzanarak uyuma alışkanlığınız var ise bu alışkanlığınızdan bir an önce kurtulun, aşırı kahve tüketimi var ise bu huyumuzdan da vazgeçiyoruz. Göbek, bel, kalça bölgesinde yağ oluşumunu tetikleyen sebepler yukarıdaki gibidir. Eğer göbek, kalça ve bel bölgesindeki yağlardan kurtulmak istiyorsak, bu alışkanlıklarımızı bir kenara bırakmalıyız.

Kadınlarda bel çevresi ideal oranı 80 cm olmakla birlikte erkeklerde bu oran 94 ve 95 cm’dir. Bu ölçüleri eğer aşmıyorsanız, normal kabul edebiliriz. Ancak bu ölçülerin üzerinde iseniz mutlaka yukarıdaki saydığımız bir çok alışkanlıklar sizin karakterinizde ve yapınızda mevcuttur.

Mutlaka ama her gün sabahları uyanınca bir bardak klorsuz suyun içerisine yarım adet limonun suyunu sıkarak içiniz. Güne başlarken uyguladığınız, diyetisyenden alınma sizin için özel hazırlanmış beslenme ve diyet listesi dışına çıkmayınız. Her yarım saatte bir 1 bardak olmak üzere su içiniz. Otururken dik oturmaya özen gösteriniz ve düzenli olarak nefes alıp vermeye çalışınız.

Hareketsiz bir yaşam tarzınız varsa, iş yerinde hep oturarak vakit geçiriyorsanız, gün içerisinde bunu dengeleyecek hareketler yapmanızı öneriyoruz. Mutlaka yürümeye çalışın, çeşitli araçlar yerine ev ve iş yeriniz yakınsa, sabahları biraz daha erken kalkarak yaya olarak iş yerinize gidip gelmeniz bile sizin için artı olacaktır. Kahve yerine tarçınlı, limonlu yada yeşil çay gibi bazı bitkisel çayları deneyin. Spor salonlarına, fitness salonlarına yazılın. Haftada 3 gün olmak üzere her gün yarım saatinizi ayıramaz mısınız ? Fit bir vücuda kavuşmak ve göbek, bel, kalça bölgesindeki oluşan yağlarınız için az bir zaman dilimi yarım saat ayırarak, istediğiniz görünüme kavuşabilmek sizin elinizde.

Haftada birkaç kez saunaya gidebilirsiniz. Sarı, yeşil ve kırmızı besinleri tüketmeye özen gösterin. Sarı olarak tarif ettiklerimize örnek verecek olursak, çavdar ekmeği, bulgur, kepekli makarna, kavun, portakal, ve tahıllar. Yeşil olarak; semiz otu, maydanoz, ıspanak, marul, dereotu, yeşil biber ve kivi olabilir. Örnekleri çoğaltabilirsiniz. Kırmızı olarak ise ; kuru üzüm, siyah üzüm, kırmızı biber, nar, yaban mersini, orman meyveleri kırmızı meyvelere örnek olabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yapmak ve siteye üye olmak isteyenler, Gmail hesabı ile siteye üye olabilir, Sitede yorum bölümünde, “yorumlama biçimi” yazan butondan “Google hesabı” yazanı seçerek yorumunuzu yazabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.