3 Mart 2016 Perşembe

Yaşlanan Ciltler için Gençleştirici Kremler

1- Eşit miktarda taze, iyi yıkanmış ısırgan yapraklarıyla, maydanoz, kuş üzümü ve yasemin çiçeğinin yapraklarının meyve sıkacağında suyunu çıkarın.
Çıkan su en azından 1 yemek kaşığı olsun. İçerisine 1 tatlı kaşığı bal ve yüze sürülecek krem kıvamına gelecek kadar mısır nişastası katarak iyice karıştırın. Karışımı yüzünüze sürerek 15 dakika kadar bekleyin ve ılık su ile cildinizi durulayın.

2- Küçük bir kasenin içine 1 yemek kaşığı balmumu koyarak benmari usulü eritin. İçine 1 çay kaşığı zeytin yağı, 1 çay kaşığı tereyağı ve eczaneden alacağınız E vitamini kapsülünden 1-2 damla ekleyin. İyice karıştırdıktan sonra küçük bir krem kabına koyarak karışımı buzdolabında 2-3 saat bekletin.

Karışım donacak merhem halini alacaktır. Bu karışımı buzdolabında saklayarak krem şeklinde her akşam cildinize sürün. Mükemmel bir gece kremi elde etmiş olacaksınız.

3- 1 çay kaşığı lanolin ile 1 tatlı kaşığı balı benmari usulü eritin. İçine 1 tatlı kaşığı badem yağı ekleyip karıştırın. Karışımı banyodan 1 saat önce yüzünüze ve boynunuza masaj yaparak sürün. Her banyodan önce uygulayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yapmak ve siteye üye olmak isteyenler, Gmail hesabı ile siteye üye olabilir, Sitede yorum bölümünde, “yorumlama biçimi” yazan butondan “Google hesabı” yazanı seçerek yorumunuzu yazabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.